Vijesti
Objavljeno: Pet 19.07.2019.

Siniša Oreščanin više nije trener Hajduka

Kako se i očekivalo, Siniša Oreščanin nije preživio ispadanje Hajduka već na prvoj ovoljetnoj europskoj prepreci.

Podsjetimo kako je Hajduk, nakon gostujuće pobjede od 2:0 kod Gzire United, sve prosuo u uzvratnom duelu na svom Poljudu. Poveo je 1:0 i potom primio tri gola i šokantno završio svoju ovosezonsku europsku priču.

Dan poslije vodstvo kluba odlučilo se za promjenu. Oreščanin više nije trener Hajduka. Čelnici kluba najavili su kako će tijekom subote obznaniti ime njegovog nasljednika, a svi kuloari govore kako će to biti Damir Burić, koji je od 2015. do 2016. godine vodio Hajduk.

- Ovo što se dogodilo u četvrtak bila je ogromna blamaža. I osjećam se odgovorno u svemu jer sam ipak predsjednik. Mogu reći da sam pogriješio jer sam ranije oko pozicije trenera radio kompromise, a svi kompromisi uvijek vode prema lošem. Zbog toga sam dao svoj mandat na raspolaganje, ali nakon razgovora s ostalim svojim suradnicima odlučio sam ostati jer klub ipak, mislim, ide u dobrom smjeru. Imamo plan i cilj, a to su kroz ovu sezonu izboriti kvalifikacije za Ligu prvaka. Ako ne uspijemo u tome, sami ćemo otići, rekao je Marin Brbić i dodao:

- U subotu ćemo obznaniti ime novog trenera. U subotu navečer novi trener vodit će prvi trening.