Vijesti
Objavljeno: Uto 14.05.2019.

Skender: Cijenimo Rijeku, ali mi trebamo tri boda

Derbi utakmica 34. kola Hrvatski Telekom Prve lige bit će dvoboj u osječkom Gradskom vrtu između Osijeka i Rijeke.

Trenutačno je to dvoboj četvrte i druge momčadi s ljestvice. Osijek se i dalje bori s Hajdukom i Goricom za proboj prema Europi, dok je to Rijeka osigurala odigravanjem 0:0 u prošlom kolu protiv Dinama.

- Najvažnije od svega je da mi odlučujemo sami o svojoj sudbini. Uz veliko poštovanje koje imamo prema Rijeci kao suparniku, mi možemo do željenog rezultata, ako ponovimo igru protiv Dinama ili Lokomotive. Pobjeda kojoj težimo i koju tražimo u dvoboju protiv Rijeke definitivno bi nas približila našem cilju, a to je izlazak u Europu, rekao je u najavi susreta Dino Skender, trener Osijeka.

Rijeka se, pak, sve više okreće finalnom susretu Kupa protiv Dinama, a uoči utakmice kod Osijeka trener Rijeke Igor Bišćan izjavio je:

- Ovo je u svakom smislu teško i zahtjevno gostovanje protiv momčadi koja ima veliki motiv izboriti prolaz u Europu. Kod Osijeka je promjena trenera sa sobom donijela i veliki obrat u načinu igre. U odnosu na naš posljednji međusobni susret, Osijek je danas u boljoj formi i u daleko boljoj atmosferi što će nam dodatno otežati ovu utakmicu.