Vijesti
Objavljeno: Pon 03.06.2019.

Sljedeći cilj Splićanki je Liga prvakinja

Izuzetno dramatična bila je završnica Prve HNLŽ u kojoj su nogometašice Osijeka i Splita, u izravnom dvoboju posljednjeg kola, odlučivale o novim prvakinjama.

Posljednjih 12 sezona Osječanke su bile nedodirljive, no došao je kraj i toj dugačkoj seriji. Split je odigrao 3:3 u Osijeku (iako je domaća ekipa na poluvremenu vodila 3:1), osvojio je prvi povijesni naslov prvakinja i sezonu završio sa 17 pobjeda i tim jednim neodlučenim rezultatom.

Prije posljednjeg obračuna u Osijeku, igračice Splita imale su 17 od 17 pobjeda, a Osijek 16 pobjeda i poraz u Splitu od 0:2.

S obzirom na to da su igračice Osijeka imale bolju razliku pogodaka od Splita, za obranu naslova trebala im je ili pobjeda od 2:0 ili bilo kakvo slavlje od tri pogotka razlike ili više na stadionu Mačkamama. No, Splićanke su izbjegle bilo kakav poraz u tom dvoboju.

Prvi veliki cilj Splićanke su ostvarile. Slijedi i finale Kupa, također protiv Osijeka (9. lipnja), ali potom u kolovozu novi veliki projekt, a to je plasman u Ligu prvakinja.

Posljednjih godina Osijek je stalno bio na mali korak od tog ostvarenja, a sada će takvo što pokušati ostvariti Splićanke koje su u ovom trenutku nogometne junakinje u gradu podno Marjana.