Vijesti
Objavljeno: Pet 14.02.2020.

Službeno potvrđen nastup Hrvatske na Qatar Airways turniru

Hrvatska nogometna reprezentacija sudjelovat će tijekom ožujka na izuzetno jakom Qatar Airways međunarodnom turniru kojem će domaćin biti Doha.

Uz Hrvatsku, na turniru će još nastupiti tri reprezentacije iz kruga 12 najboljih s ljestvice Međunarodne svjetske organizacije. U pitanju su Belgija, aktualni osvajač svjetske bronce i trenutačno vodeća momčad na spomenutoj ljestvici, potom aktualni europski prvak Portugal i Švicarska.

Poznati su i termini utakmica pa će tako Hrvatska igrati 26. ožujka protiv Švicarske (19:30 sati po lokalnom vremenu), dok će četiri dana kasnije igrati protiv Portugala (20:30 sati).

- Ponosan sam što smo uspjeli postići dogovor o sudjelovanju naše reprezentacije na ovako prestižnom turniru. Sa sportske strane osigurali smo igračima i našem izborniku vrhunske suparnike što je i bila njihova želja, a ujedno smo ispregovarali značajna financijska sredstva koja će biti uložena u daljnji razvoj hrvatskog nogometa, rekao je Davor Šuker, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza.

Izbornik Zlatko Dalić je, pak, dodao:

- Jako sam zadovoljan zbog nastupa i jakih suparnika. Poznata je moja želja da Hrvatska prije velikog natjecanja igra jake pripremne utakmice kako bi vidjeli gdje smo i na čemu moramo raditi.