Vijesti
Objavljeno: Pet 26.06.2020.

Split zatražio prekid natjecanja u Prvoj HMNL

Vodstvo Splita, trenutačno posljednje momčadi na ljestvici Prve HMNL, uputilo je dopis vodstvu natjecanja Prve HMNL u kojem poziva na prekid natjecanja zbog novonastale situacije u Hrvatskoj, a to je naglo povećanje novooboljelih od koronavirusa.

Isto tako, taj je dopis poslan i Komisiji za mali nogomet, HNS-ovom koordinatoru za natjecanja, Državnom uredu za sport te Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo. U dopisu, između ostaloga, stoji:

- Nastavno na pogoršanu epidemiološku situaciju, a u cilju zaštite igrača i stručnih stožera, kao i njihovih obitelji, molimo vas da još jednom razmotrite odluku o nastavku futsal natjecanja u Prvoj HMNL. Kao što je već niz puta istaknuto razina rizika od virusa je značajno veća u zatvorenom, nego otvorenom prostoru, a uz argument da se radi o natjecanju u kojem su igrači amaterskog statusa te pored sporta imaju i druge obveze kako bi osigurali egzistenciju, rizik je nemjerljivo veći. Kada uzmemo u obzir i činjenicu da igrači Prve HMNL nisu testirani, a da niz igrača iz više klubova ima dnevne ili tjedne fluktuacije u Bosnu i Hercegovinu, zaista u ovom trenutku nije primjereno nastaviti natjecanje.