Vijesti
Objavljeno: Pet 08.11.2019.

Stanković: Možemo biti prvi, ali i četvrti

Hrvatska reprezentacija u futsalu bit će domaćin skupine Elitne runde kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo. Na putu prema SP-u Hrvatskoj stoje Rusija, Azerbajdžan i Slovačka. Dalje direktno ide samo pobjednik skupine, dok će drugoplasirani igrati dodatne kvalifikacije protiv drugoplasirane reprezentacije iz skupine D (Kazahstan, Slovenija, Rumunjska i Češka).

- Ključ ovog ždrijeba je da možemo biti prvi, ali i posljednji. Dobili smo skupinu gdje se stvarno možemo potući za prvo mjesto. Mnogi su mi rekli kako je skupina odlična, ali je isto tako realno da među ovih preostalih 16 reprezentacija nema slabih momčadi, rekao je hrvatski izbornik Mato Stanković i dodao:

- Rusija je prvi favorit. Azerbajdžan drugi, mi treći, a Slovačka četvrta. Isto tako, ako budemo drugi, mogli smo dobiti mnogo težeg potencijalnog suparnika, nego što jesmo.

Igrač Franco Jelovčić komentirao je:

- Izuzetno sam zadovoljan što smo domaćini i gdje god igrali sigurno ćemo imati odličnu podršku. Zadovoljan sam skupinom i imamo pravo razmišljati o plasmanu na Svjetsko prvenstvo.