Vijesti
Objavljeno: Čet 09.07.2020.

Šuker: HNS mora identificirati hrvatske igrače po cijelom svijetu

Davor Šuker, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, dao je intervju za španjolski sportski list AS gdje je pričao o brojnim temama. Izdvajamo neke od odgovora Šukera koje je ponudio Španjolcima.

- HNS ima u planu mnogo projekata, uključujući organiziranje natjecanja za hrvatske nogometaše u SAD-u, Kanadi, Čileu, Argentini, Australiji i drugim zemljama s jakom hrvatskom dijasporom. Nismo kao Njemačka, Francuska, Španjolska, Italija ili Engleska, mi imamo malu populaciju pa trebamo identificirati sve potencijalne talentirane hrvatske igrače, u svakom kutku svijeta.

O Modriću…

- Za nas u Hrvatskoj bi bilo dobro da Modrić dođe na Euro s odigranih 35 do 40 utakmica, a ne 55 ili 60. Iduća sezona s popunjenim kalendarom bit će izazovna za sve, a u ovoj fazi njegove karijere bilo bi bolje da nema žestoki tempo.

O Rakitiću…

- Nakon svega što je osvojio i napravio te u ovoj fazi karijere normalno da Rakitić želi igrati, a ne sjediti na klupi. Ne radim u Barceloni pa ne mogu suditi o tome je li bio nepošteno tretiran. No, znam da je ponosan što igra u Barceloni i da uvijek daje sve od sebe. Vjerujem da su svi treneri i klubovi sretni kada imaju takve igrače u svojim svlačionicama.