Vijesti
Objavljeno: Pon 04.05.2020.

Šuker: Liga 10 je pun pogodak, nećemo mijenjati taj put

Nogometni puk je u iščekivanju onoga što će ovoga tjedna odlučiti Hrvatski nogometni savez. Nekoliko je opcija oko nastavka sezone, ali i oko toga kako će izgledati prvenstva iduće sezone.

Na sve se to osvrnuo predsjednik HNS-a Davor Šuker.

- Liga 10 se pokazala kao pun pogodak i ostat ćemo vjerni tom formatu i u budućnosti. Hrvatska je aktualni svjetski doprvak, imamo dva predstavnika u Ligi prvaka, mladi se igrači razvijaju na pravi način, u svakom kolu imamo barem jedan pravi derbi. Stvarno nemamo razloga za proširenje Lige i razvodnjavanje kvalitete, rekao je Šuker i nastavio:

- Moramo razmišljati o budućnosti našeg nogometa, a Liga 10 je najbolji put. Uostalom, proširenje Lige nije opcija ni u drugim zemljama. Protočnost između liga sastavni je dio europskog modela sporta i to moramo čuvati.

O tome što će se dogoditi idućih tjedana Šuker je najavio:

- Naš je cilj učiniti sve što možemo kako bi uspješno završili HT Prvu ligu. Želimo to iz sportskih razloga, ali i zato što želimo poslati poruku ohrabrenja hrvatskoj javnosti. Povratak nogometa sigurno bi bio sjajan znak da smo se vratili normalnom životu. Naravno da nam je zdravlje svih aktera uvijek na prvom mjestu. Povratak treninzima je bio važan prvi korak, a sada pažljivo idemo dalje.