Vijesti
Objavljeno: Pet 27.09.2019.

Šuker: Ostanak u eliti Lige nacija veliki je dobitak za nas

Na sjednici Izvršnog odbora Europske nogometne organizacije u Ljubljani sudjelovao je i Davor Šuker, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza.

Najvažnija odluka koja je pritom donesena, a vezana je uz hrvatski nogomet, jest proširenje elitne Lige A Lige nacija, što znači da hrvatska reprezentacija neće ispasti u Ligu B, iako je u premijernom izdanju zauzela posljednje mjesto svoje skupine (iza Engleske i Španjolske).

- To je sjajna odluka za Hrvatski nogometni savez i našu reprezentaciju. Ponovno ćemo igrati protiv najboljih europskih reprezentacija gdje Hrvatska kvalitetom i pripada. Nogometno i marketinški to je ogroman plus za Hrvatsku i naravno da sam podržavao i zalagao se za takvu ideju, rekao je Šuker.

Uz to je Uefa potvrdila domaćine europskih prvenstava za natjecanja mladeži te je najavila početak trećeg klupskog natjecanja, a to je Europska konferencijska liga.

- Sve te odluke pokazale su da Uefa vodi brigu o manjima zemljama jer se kroz fondove solidarnosti, kroz HatTrick program i proširenje klupskih natjecanja, uspješno prelijeva dio novca koji se generira kroz Ligu prvaka i Euro na manje zemlje. Time se potiče razvoj nogometa na cijelom kontinentu. Od toga veliku korist ima i hrvatski nogomet što smo mogli vidjeti na primjeru obnove prvoligaških travnjaka ili isplate klubovima na temelju uspjeha Dinama u europskim natjecanjima.