Vijesti
Objavljeno: Pon 01.03.2021.

Šuker: Otišao je jedan od najvećih…

Kao i brojni hrvatski sportaši, treneri i radnici, a pogotovo nogometni, od Zlatka Kranjčara se oprostio i Davor Šuker, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza.

- Otišao je jedan od najvećih igrača u povijesti Dinama. Prvi kapetan hrvatske reprezentacije i nekadašnji izbornik koji je ostavio duboki trag na klupi Vatrenih. Uvijek se rado sjećam naših zajedničkih trenutaka u reprezentaciji uoči i tijekom utakmice s Rumunjskom u Rijeci 1990. godine. Tada sam na Kantridi debitirao za Vatrene, a on je bio kapetan i strijelac prvog pogotka. Ispalo je da je to bila naša jedina utakmica na kojoj smo igrali zajedno, ali je bila dovoljna da shvatim kakav je bio igrač. Uz sve nogometne vrline, vjerujem da će svima još više ostati u sjećanju kao dobronamjerna, vedra i izuzetna osoba. Kao veliki gospodin za kojeg nitko nije imao lošu riječ. Obitelji Zlatka Kranjčara izražavam najiskreniju sućut, rekao je predsjednik HNS-a.

Luka Modrić, sadašnji kapetan Vatrenih, baš je na današnji dan (1. ožujka) prije 15 godina debitirao za hrvatsku reprezentaciju u prijateljskom susretu protiv Argentine. Izbornik je bio Zlatko Kranjčar, a Modrić je napisao:

- Veliki gospodin i čovjek. Počivaj u miru, treneru.

Robert Prosinečki, još jedan legendarni hrvatski nogometaš je dodao:

- Meni je Cico uvijek bio poseban. Svi smo mi kao klinci željeli biti kao Cico, a naše dugogodišnje prijateljstvo je nešto na što sam posebno ponosan. Bio je strašan nogometaš, bio je strašno talentirani trener. Ispisao je povijest Dinama, zagrebačkog i hrvatskog nogometa.