Vijesti
Objavljeno: Pon 25.02.2019.

Šuker uputio poziv državnim i lokalnim vlastima

Davor Šuker, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, uputio je javni poziv svim potencijalnim partnerima u državnoj i lokalnoj vlasti da daju podršku hrvatskoj reprezentaciji na kvalifikacijskoj utakmici za Euro protiv Mađarske koja će se 24. ožujka odigrati na stadionu Groupama Arena u Budimpešti.

Šuker je predložio da predstavnici državne i lokalne vlasti tu priliku iskoriste za razgledavanje stadiona na kojem će se igrati, kao i za razgovor o izgradnji novog stadiona u Zagrebu.

Pred nama je početak kvalifikacija za Euro u koje ulazimo ponosni jer imamo daleko najuspješniju reprezentaciju, ali istodobno svjesni da nas u svakoj zemlji čeka bolji stadion, nego što ga mi imamo. Wales ima nekoliko odličnih stadiona, uključujući sjajni Principality stadion u Cardiffu. Azerbajdžan će ugostiti Euro 2020. na impresivnom Olimpijskom stadionu, a Slovaci za nekoliko dana otvaraju također prekrasan novi stadion u Bratislavi. Konačno, naši susjedi Mađari izgradili su nekoliko vrhunskih zdanja, uključujući Groupama Arenu na kojoj igramo 24. ožujka, rekao je Šuker i dodao:

- Duboko vjerujem da hrvatska reprezentacija, nakon osvojene dvije svjetske medalje i nemjerljive promocije koju je od samostalnosti donijela cijeloj zemlji, zaslužuje stadion dostojan svojih rezultata. Stoga pozivam predstavnike državne i lokalne vlasti da nam se pridruže u Budimpešti, da pogledamo zajedno Groupama Arenu i čujemo od Mađara kako su financirali i izgradili taj sjajan stadion. Neka nam Groupama Arena bude inspiracija da i Hrvatska sagradi stadion dostojan svjetskih doprvaka.

TAGOVI