Vijesti
Objavljeno: Sri 11.03.2020.

Sve utakmice do 31. ožujka bez gledatelja

Hrvatski nogometni savez donio je novu mjeru sa svrhom zaštite gledatelja, klubova, igrača i natjecanja, a sve pod utjecajem širenja koronavirusa diljem Europe.

Uzimajući u obzir novonastale okolnosti u pogledu epidemije vodeći su ljudi HNS-a, zajedno s odgovarajućim tijelima Saveza, ponovno analizirali aktualnu situaciju te su donijeli odluku da će sve utakmice u natjecanjima pod ingerencijom HNS-a do 31. ožujka biti odigrane bez gledatelja.

Ta se mjera odnosi na HT Prvu ligu, Hrvatski nogometni kup, Drugu ligu, pet trećih liga, 1. HNLŽ, 1. HMNL, 2. HMNL te sve lige mladeži pod okriljem HNS-a, kao i na predstojeće Uefine kvalifikacijske utakmice kojima je Hrvatska domaćin.

U navedenim natjecanjima utakmicama će do daljnjega moći prisustvovati samo momčadi sa svojim stožerima, uže rukovodstvo i službene osobe klubova i HNS-a, tehničko osoblje te određeni broj predstavnika medija.

Uz to, HNS je dao preporuku svim županijskim savezima da istu mjeru poduzmu u natjecanjima pod svojom ingerencijom. Savez će nastaviti pratiti razvoj situacije s koronavirusom te će donijeti odluku o nastavku ili prekidu ovakvih mjera.