Vijesti
Objavljeno: Ned 16.06.2019.

Točno 23 godine od legendarnog Šukerovog loba

Hrvatska reprezentacija prošlog je ljeta ostvarila najveći uspjeh u svojoj povijesti osvajanjem srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

Premijerni nastup na nekom velikom natjecanju Hrvatska je upisala, pak, 1996. godine kada je u Engleskoj igrala na Europskom prvenstvu.

Tom je prilikom u skupini Hrvatska pobijedila Tursku (1:0) i Dansku (3:0), a poraz u posljednjem kolu grupne faze od Portugala (0:3) gurnuo ju je na drugo mjesto i četvrtfinalni dvoboj protiv Njemačke u kojem je budući prvak Europe slavio s 2:1.

Na današnji dan (16. lipnja) te 1996. godine (prije točno 23 godine) dogodio se jedan od najupečatljivijih golova koje je do danas postigla hrvatska reprezentacija. Pogodak Šukera u 90. minuti za 3:0 protiv Danske.

Hrvatska je tom prilikom slomila suparnika s tri gola u drugom poluvremenu. Prvo je Šuker u 54. minuti realizirao jedanaesterac za 1:0. Potom je Zvonimir Boban u 81. povećao na 2:0, a u 90. minuti Šuker je priču zaokružio lobom svih lobova.

Milimetarski točnu dugu loptu Aljoše Asanovića sjajno je Šuker primio desnom nogom i poslao u for. I potom je, došavši na desetak metara iskosa do danskog vratara Petera Schmeichela, fantastično ljevicom uputio lob za pogodak koji se ne zaboravlja.