Vijesti
Objavljeno: Sub 11.07.2020.

Točno prije dvije godine - jedna od najvećih hrvatskih pobjeda

Na današnji dan, 11. srpnja, prije točno dvije godine hrvatska reprezentacija je ostvarila jednu od najvećih pobjeda u svojoj povijesti. Moguće i najveću.

U polufinalu Svjetskog prvenstva u Rusiji, na moskovskom Lužniki stadionu, Hrvatska je nakon produžetaka pobijedila Englesku 2:1 i plasirala se u finale gdje je kasnije poražena od Francuske.

Bila je to još jedna utakmica na tadašnjem Prvenstvu u kojem se Hrvatska vraćala, bila u rezultatskom zaostatku, borila se do krajnjih granica, nije odustajala i na kraju pronašla put do velike pobjede.

Već u petoj minuti Trippier je golom iz slobodnog udarca doveo Englesku u vodstvo, a imali su potom engleski nogometaši niz prilika za povećanje vodstva. No, Hrvatska je sve izdržala i u 68. minuti je dočekala prekrasnu reakciju Ivana Perišića koji je izjednačio na 1:1.

Boj dva giganta ušao je potom u produžetke. Iscrpljeni i jedni i drugi pokušavali su suparniku zadati završni nokaut u čemu je uspjela Hrvatska. Asistencija Perišića i pogodak Mandžukića u 109. minuti bio je znak za erupciju oduševljenja.

- Pogodak? Ne može se to opisati. Tražim riječi, pokušavam, ali ne mogu ih pronaći. To je neopisivo, govorio je nakon svega hrvatski junak Mandžukić o pogotku koji nikada neće ispariti iz sjećanja hrvatskog navijača.