Vijesti
Objavljeno: Pet 08.02.2019.

Tomislav Rukavina novi izbornik Hrvatske U-17

Hrvatski nogometni savez imenovao je Tomislava Rukavinu novim izbornikom hrvatske U-17 reprezentacije. Rukavina će na toj dužnosti naslijediti dosadašnjeg izbornika Petra Krpana koji je početkom godine imenovan glavnim instruktorom HNS-a.

Predsjednik HNS-a Davor Šuker sastao se s Rukavinom i Krpanom te je novom izborniku poželio puno uspjeha u radu naglasivši kako će se Savez, kao i za sve reprezentacije, pobrinuti za optimalne uvjete za rad.

- Želio bih čestitati predsjedniku Šukeru na novom mandatu u Izvršnom odboru Uefe, a zahvaljujem njemu i rukovodstvu na velikom povjerenju koje su mi dali. Također, zahvaljujem Petru Krpanu koji me predložio i koji je do sada odradio kvalitetan posao, izjavio je Rukavina.

Prvi izazov za novog izbornika bit će Elitno kolo kvalifikacija za Europsko prvenstvo koje će Hrvatska u ožujku igrati u Danskoj protiv domaćina te Engleske i Švicarske.

Rukavina je u igračkoj karijeri upisao pet nastupa za hrvatsku A reprezentaciju, a igrao je za Osijek, Zagreb, Dinamo, Veneziju i Hajduk. Kao trener vodio je Osijek i bio pomoćni trener u Dinamu, a na poziciju izbornika stigao je s mjesta trenera Dinamove U-19 momčadi.