Vijesti
Objavljeno: Ned 16.06.2019.

U-21 put: Sve je okrenulo čudo protiv Bjelorusije

Hrvatski reprezentativci do 21 godine starosti obavljaju završne pripreme za start na Europskom prvenstvu kojeg mladi Hrvati otvaraju utakmicom u utorak protiv Rumunjske.

Podsjetimo kako su u toj skupini C još Engleska i Francuska, a podsjetimo i kako je izgledao put Hrvatske U-21 do Europskog prvenstva.

Nakon startne pobjede u gostima od 3:0 protiv Moldavije nekako se, nakon svega što je uslijedilo do kraja, ključnim za nastavak uspješnih kvalifikacija činila prva sljedeća utakmica, premijerna na domaćem terenu, protiv Bjelorusije u kojoj je Hrvatska do 93. minute gubila 0:1. Unatoč tome, Hrvatska U-21 napravila je fantastičan preokret u sudačkoj nadoknadi i slavila 2:1.

Prvo je Šimić u 93. minuti pogodio za 1:1, dok je Benković u 96. zabio za 2:1 čime su razvijena krila mlade reprezentacije za sjajan let kroz kvalifikacije. Nije ih sapleo ni poraz kod Češke (1:2), a rezultati protiv Grčke (1:1 u gostima i potom 2:0 na domaćem terenu) bili su završni korak prema Europskom prvenstvu.

Uz autogol Pasalidisa, dva od tri gola protiv izravnog konkurenta Grčke postigao je Josip Brekalo koji je ujedno bio prvi hrvatski strijelac ovih kvalifikacija. Zabio je sedam golova te je ukupno bio peti strijelac gledamo li sve kvalifikacijske skupine.

S po pet pogodaka slijedili su ga Nikola Vlašić i Marin Jakoliš.

Na kraju je konačnih osam pobjeda, remi i poraz (razlika pogodaka 31-5) i svih pet domaćih pobjeda (gol razlika 18-2) u režiji mladih hrvatskih nogometaša izgledalo vrlo impresivno. Sada slijedi teži dio puta prema Olimpijskim igrama, nastup na Europskom prvenstvu.

Rezultati Hrvatske U-21 na putu prema Europskom prvenstvu:

Moldavija: 3:0 (vani), 4:0 (doma)

Bjelorusija: 2:1 (doma), 4:0 (vani)

Češka: 5:1 (doma), 1:2 (vani)

San Marino: 5:0 (doma), 4:0 (vani)

Grčka: 2:0 (doma), 1:1 (vani)

TAGOVI