Vijesti
Objavljeno: Sri 15.04.2020.

U akciji Dišimo kao jedno skupljeno 870.000 kuna

Na početku velike krize koju je inicirala pandemija koronavirusa zakotrljala se i akcija Dišimo kao jedno, koju su zajednički pokrenuli splitski Hajduk te Humanitarni klub navijača Hajduka Bilo srce.

Akcija koja je počela donacijama igrača i zaposlenika Hajduka, a potom poprimila daleko veće obrise, na kraju je prikupila nešto više od 870.000 kuna koja su upotrijebljena u borbi protiv spomenute pandemije.

Ovom pozivu Hajduka odazvali su se, prvenstveno, brojni nekadašnji igrači Hajduka svih generacija pa su tako akciji pomogli Ivica Šurjak, Zlatko Vujović, Nikola Jerkan, Goran Vučević, Slaven Bilić, Danijel Subašić, Darijo Srna, Nikola Vlašić, Mario Pašalić, Andrija Balić, Ante Palaversa, Domagoj Bradarić, Karlo Letica, Mario Maloča, Goran Milović…

Uspjehu ove akcije pomogli su i brojni navijači Hajduka raštrkani po cijelom svijetu pa su donacije stizale iz Njemačke, Portugala i iz Južne Amerike. I nekadašnji čelnici Hajduka odazvali su se i pomogli, kao i brojni estradni umjetnici i glumci.