Vijesti
Objavljeno: Sri 06.05.2020.

U Hajduku se zalažu za majstoricu juniora Hajduka i Dinama

HNS je donio odluku po kojoj se aktualne sezone Druge lige, svih pet Trećih liga te natjecanja za mlađe dobne skupine (juniori, kadeti i pioniri) neće nastaviti.

Trenutačne ljestvice u svim tim ligama proglašavaju se konačnima, kao što iz Druge lige nitko ne ispada te i iz pojedinih skupina Trećih liga.

Posljednjih dana najviše je prašine podigla Prva HNL - Juniori gdje je trenutačno stanje na ljestvici takvo da je Hajduk prvi i ima dva boda više od juniora Dinama (42-40). No, Dinamo je odigrao jednu utakmicu manje dok je natjecanje trajalo (ima zaostatak u vidu dvoboja protiv Dugopolja).

Po Uefinim pravilima u tom se slučaju radi postotak bodova i tada bi Dinamo bio bolji, no HNS takva pravila nema utanačena od ranije i odlučio je sadašnji izgled ljestvice proglasiti konačnim.

S obzirom na objavu HNS-a juniori Hajduka bi, dakle, trebali biti prvaci, ali primjerice, čak i Boro Primorac, voditelj nogometne škole Hajduka ne misli da je takva odluka pravedna.

- Mi u Hajduku smatramo da će svaka administrativna odluka o prvaku biti nepravedna prema jednom od sudionika. Mislimo da je najbolje rješenje odigravanje majstorice juniora Hajduka i Dinama u trenutku kada se stvore uvjeti za to. Nadamo se da će zeleni teren odlučiti o prvaku, a ne zeleni stol, rekao je Primorac.