Vijesti
Objavljeno: Čet 28.05.2020.

U Opatiji održan tematski sastanak HNS-a

U Opatiji je na prijedlog Davora Šukera, predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza, održan tematski sastanak HNS-a na kojem se razgovaralo o budućnosti nogometnih natjecanja.

Uz predsjednika Šukera, sastanku su nazočili izvršni direktor Marijan Kustić, članovi Izvršnog odbora, potom glavni instruktor Petar Krpan, voditeljica međunarodnih poslova i licenciranja Ivančica Sudac te čelni ljudi Odjela natjecanja, uključujući koordinatora natjecanja Nevena Šprajcera i povjerenika HT Prve lige Josipa Breznog.

Osim o aktualnoj situaciji i stanju nakon što je završila kriza izazvana koronavirusom, po pisanju Sportskih novosti, pričalo se o budućnosti natjecanja u Prvoj, Drugoj i Trećim ligama.

Uz to što je potvrđeno kako je prvoligaški optimum deset klubova, intencija je HNS-a da se s vremenom Druga liga smanji na 12 klubova, kao i što bi u budućnosti tri Treće lige brojale po deset klubova. Takvi planovi sa sobom povlače i situaciju da bi se, moguće, još samo iduće sezone u drugoligaškom okruženju mogle natjecati druge momčadi Dinama, Hajduka i Osijeka.