Video
Objavljeno: Čet 09.09.2021.

U Varaždinu upriličena primopredaja hibridnog travnjaka

Delegacija Hrvatskog nogometnog saveza (predsjednik Marijan Kustić i izvršni direktor Tomislav Svetina), kao i Nenad Horvatić, predsjednik Varaždinskog županijskog nogometnog saveza, obavila je primopredaju novog, hibridnog travnjaka na stadionu NK Varaždin.

Primopredaja je upriličena u društvu Nevena Bosilja, varaždinskog gradonačelnika, i Dražena Viteza, predsjednika NK Varaždin, kluba koji se ove sezone natječe u Drugoj ligi.

Novi, hibridni travnjak, osvanuo je na varaždinskom stadionu nakon 60-ak dana radova, koji su uključivali uklanjanje prijašnjeg i postavljanje novog travnjaka.

- Drago mi je vidjeti novi travnjak na varaždinskom stadionu i ovo je novi u nizu pokazatelj da su ulaganja u infrastrukturu temeljni dio našeg pristupa razvoju hrvatskog nogometa. Naravno da ćemo nastaviti ulaganja, a to ne možemo bez podrške lokalne samouprave i lokalnih čelnika. Hvala svima koji su sudjelovali u ovom projektu i siguran sam da će već prva utakmica na novom travnjaku rezultirati podizanjem kvalitete same igre, rekao je između ostaloga predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

Nenad Horvatić, prvi čovjek varaždinskog nogometa, je dodao:

- Lijepo je danas biti u Varaždinu. Kada gledamo investicije HNS-a, sve smo bliže osnovnom cilju da svi tereni prvoligaških klubova budu hibridni kako bi HT Prva liga dobila dodatnu kvalitetu. S predsjednikom Kustićem na čelu, HNS se vodi prema onom cilju da u Hrvatskoj imamo 105 terena s umjetnom travom, dakle pet po županiji.