Vijesti
Objavljeno: Čet 20.02.2020.

U Zagrebu održana radionica o licenciranju klubova

Zagreb je bio domaćin radionice pod nazivom "Hrvatski klupski nogomet: danas za sutra", za klubove Prve i Druge hrvatske lige, klubove Treće lige koji su podnijeli zahtjev za licence za Drugu ligu (natjecateljska sezona 2020./21.) te klubove Prve hrvatske lige za žene koji su podnijeli zahtjev za Uefinu licencu (za Ligu prvakinja).

Uz predstavnike svih klubova, radionici su prisustvovali i gosti James Kitching, Fifin direktor za nogometne propise, te Heidi Beha, Fifina menadžerica za razvoj.

Radionicu je, pak, otvorio Davor Šuker, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza koji je pritom kazao:

- HNS se nikada neće umoriti u razvoju nogometa, a naša mala zemlja vrvi od sportskih djelatnika. Pažnja javnosti možda je usredotočena na seniorsku reprezentaciju, no nogomet se svakodnevno igra na terenima diljem Hrvatske i baza je u razvoju izuzetno važna. I klubovi na svim razinama su naše srce nogometa.

Prisutne je pozdravila i Ivančica Sudac, voditeljica licenciranja i međunarodnih poslova pri HNS-u, a naglasila je kako je ovaj odjel posebno ponosan što na radionici po prvi puta zajedno sudjeluju predstavnici muških i ženskih klubova.

Radionica je započela analizom postupka licenciranja za vrijeme prijašnjih sezona i stanja u hrvatskim klubovima. Gost Kitching je, pak, predstavio Fifinu reformu sustava transfera, dok je glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak održao predavanje na temu percepcije hrvatskog nogometa u javnosti.

U drugom dijelu radionice predstavnicima klubova bile su dostupne individualne konzultacije sa širokim krugom stručnjaka Odjela za licenciranje HNS-a.