Vijesti
Objavljeno: Ned 28.02.2021.

Uefa donirala 200.000 eura kao pomoć zagrebačkim klubovima

Na molbu Hrvatskog nogometnog saveza iznos od 200.000 eura donirala je Europska nogometna organizacija za pomoć klubovima i nogometnim organizacijama na području Zagreba i Zagrebačke županije.

U tjednima nakon razornog potresa koji je 22. ožujka 2020. pogodio područje Zagreba, HNS je počeo s prikupljanjem podataka o šteti na nogometnoj infrastrukturi koju je uzrokovao potres. Štetu na objektima i troškovnike sanacije prijavilo je desetak klubova i nogometnih organizacija, a HNS je na temelju tih izvještaja podnio zamolbu Uefi za dodjelu pomoći.

Tako će HNS donirana sredstva proslijediti dalje, a korisnici sredstava bit će Dinamo, Zagrebački nogometni savez, Sesvete, Rudeš i Jarun, čiji objekti nisu do sada sanirani od strane Grada Zagreba.

Na isti način HNS trenutačno vodi postupak prikupljanja informacija o šteti na nogometnoj infrastrukturi koji je uzrokovao razorni potres krajem 2020. godine na području Petrinje, Siska i okolnih mjesta kako bi istim postupkom od Uefe i Fife zatražio novu financijsku pomoć za klubove na tom području.

Foto: HNS