Vijesti
Objavljeno: Pon 22.02.2021.

Uefa, HNS i nogometne legende pomažu potresom pogođenim područjima

Nakon razornog potresa koji je 29. prosinca prošle godine pogotovo pogodio Petrinju, Sisak, Glinu i okolna područja, Aleksander Čeferin, predsjednik Europske nogometne organizacije, razgovarao je s Davorom Šukerom, predsjednikom HNS-a, o načinima kako pomoći potresom pogođenim područjima.

Tako će se 13. ožujka (s početkom u 13 sati) na stadionu Mladosti u Petrinji odigrati humanitarna utakmica između nogometnih legendi Hrvatske i Slovenije. Tom prilikom će Uefa uručiti donaciju Hrvatskom crvenom križu za pomoć područjima stradalima u potresu.

- Naše misli su s ljudima iz Hrvatske u ovim teškim vremenima. Nadamo se da će im pomoć nogometne obitelji pomoći u svladavanju izazova, rekao je Aleksander Čeferin.

Isto tako, Hrvatski nogometni savez predat će donaciju Županijskom nogometnom savezu Sisačko-moslavačke županije namijenjenu obnovi nogometne infrastrukture. Suorganizator spomenute humanitarne utakmice bit će Slovenski nogometni savez koji će se također priključiti akciji prigodnom donacijom.