Vijesti
Objavljeno: Čet 23.04.2020.

Uefa odlučila i o naknadama klubovima

Europska nogometna organizacija ovog je četvrtka odlučila i kako će odmah isplatiti naknade klubovima vezane za Uefina reprezentativna natjecanja, uzimajući u obzir krizu i financijske poteškoće kroz koje prolazi veliki broj klubova zbog pandemije koronavirusa.

Naknade su prvotno trebale biti isplaćene nakon završetka doigravanja europskih kvalifikacija, ali je Uefa po tom pitanju ubrzala proces.

- bit će isplaćeno 50 milijuna eura klubovima koji su puštali igrače u 39 reprezentacija koje ne sudjeluju u doigravanju europskih kvalifikacija

- bit će isplaćeno 17,7 milijuna eura klubovima koji su puštali igrače u 16 reprezentacija koje sudjeluju u doigravanju (to ne uključuje naknade za utakmice doigravanja koje će biti uplaćene nakon održanih utakmica)

- ostatak od 2,7 milijuna eura, koji je vezan za igrače koji će nastupiti u doigravanju, bit će distribuiran nakon završetka kvalifikacija tijekom jeseni

Za ciklus Euro 2020. određeno je minimalno 200 milijuna eura za naknadu klubovima, a prema mehanizmu distribucije koji je odredio Izvršni odbor Uefe, 60 milijuna eura je namijenjeno klubovima čiji su igrači participirali u europskim kvalifikacijama i Ligi nacija, dok će preostalih 130 milijuna dobiti klubovi čiji će igrači sudjelovati na Euru 2021. godine.