Vijesti
Objavljeno: Pet 31.05.2019.

Vatrena fešta u Omišu za 100. rođendan tamošnjeg kluba

U ugodnoj atmosferi potpuno ispunjenog omiškog stadiona, gdje se skupilo skoro pet i pol tisuća gledatelja, u petak su hrvatski reprezentativci uveličali veliku proslavu tamošnjeg kluba NK Omiš, njegov 100. rođendan, odigravši prijateljsku trening utakmicu.

U ležernoj i neobaveznoj igri Hrvatska je time obavila jedan u nizu treninga za kvalifikacijski susret protiv Walesa koji slijedi u Osijeku te je s 5:0 pobijedila člana Splitsko-dalmatinske županijske lige.

Prije samog početka utakmice Ivan Perišić, koji je prve nogometne korake napravio baš u Omišu, primio je povelju počasnog građanina Grada Omiša, a Perišić se ujedno "zahvalio" i tako što je nakon samo tri minute utakmice postigao prvi pogodak na susretu.

U prvom poluvremenu još su mrežu Josipa Škorića pogađali Brekalo u 12. i Modrić u 39. minuti. Izbornik Zlatko Dalić za ovu utakmicu iskoristio je sve igrače koje je mogao, a u drugom poluvremenu ogleda koji je trajao dva puta po 40 minuta dvostruki je strijelac bio Bruno Petković.

S tih 5:0 završila je utakmica u kojoj se domaćin pokazao itekako korektnim jer nije napravio nijedan prekršaj tijekom 80 minuta igre.

Hrvatska reprezentacija tako je posjetila Dalmaciju po prvi puta nakon 2015. godine i seli prema Opatiji gdje će obaviti završne pripreme za ogled protiv Walesa.

Prijateljska utakmica: Omiš - Hrvatska 0:5 (Perišić 3., Brekalo 12., Modrić 39., Petković 58., 68.)