Vijesti
Objavljeno: Čet 11.07.2019.

Vatreni protiv Slovačke igraju na Rujevici, izmjene u Prvoj ligi

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza ovoga je četvrtka, na svojoj je 15. sjednici, donio odluku kako će Hrvatska svoju posljednju kvalifikacijsku utakmicu za Euro 2020. godine odigrati na stadionu HNK Rijeka. Dvoboj sa Slovačkom na Rujevici na rasporedu je 16. studenog u 20:45 sati.

Vatreni će tri dana kasnije odigrati i prijateljski susret, protivnik će biti Gruzija, a utakmica će se odigrati na stadionu Aldo Drosina u Puli.

Od preostalih odluka, IO HNS-a usvojio je odluke potrebne za odigravanje HT Prve lige i Druge HNL u narednoj natjecateljskoj godini, među kojima vrijedi istaknuti odluku da će klubovi u zapisnik utakmica moći unijeti čak 12 zamjenskih igrača, među kojima trebaju biti najmanje četiri igrača koja su najmanje četiri godine u razdoblju od 12. do 19. godine bili registrirani za klub HNS-a.

Nadalje, nakon izmjene Odluke o sustavu stalnih natjecanja, od natjecateljske godine 2020./2021. kvalifikacije za Prvu ligu neće se održavati, već će posljednji klub na ljestvici Prve lige iz nje i ispasti, dok će prvak Druge lige izravno ući u Prvu ligu.