Video
Objavljeno: Sri 09.10.2019.

VIDEO: Bačić za HNTV: Uvijek sam znao da ću biti bolji trener, nego igrač

Antun Bačić, mladi je 29-godišnji trener dubrovačkog Squarea, aktualnog člana Prve HMNL, koji je prošle sezone igrao u polufinalu doigravanja.

No, Bačić je na trenerskom poslu u dubrovačkom prvoligašu debitirao još prije tri sezone, s tek 26 godina i po tome je postao jedinstven ne samo u ovom sportu, već vjerojatno i šire.

- Nije baš uobičajeno i bilo je stvarno zanimljivo. Ja sam tada, s 26 godina, postao trener svojim dotadašnjim suigračima, nekima koji su do tada meni bili autoritet, a tada sam zapravo morao cijelu situaciju okrenuti obrnuto. Jako sam dvojio oko svega, ali zapravo me prelomilo to što su me na sve to nagovorili baš igrači kojima sam tada postao trener, rekao je za HNTV Bačić te nastavio:

- Više se stvarno ne opterećujem oko toga. Ta priča o mladom treneru, o godinama, više mi nije toliko zanimljiva. Sada se već osjećam dosta iskusniji u svemu.

- U Squareu se vidim još dosta dugo, možda pet, šest godina. Volio bih složiti momčad po svom guštu i da u grad donesemo neki trofej, budući da smo zadnji osvojili sada već daleke 1998. godine.

Dodao je Bačić i sljedeće:

- Uvijek sam znao da ću biti bolji trener, nego li igrač. Fizički nisam mogao obavljati neke stvari kao igrač, a uvijek sam u glavi znao što i kako trebam. Sada to sve pokušavam na najbolji način preslikati u trenerski posao. Očekivanja Squarea? Prošle smo sezone igrali polufinale, nadam se da ove možemo otići korak dalje, do finala.

Cijelu priču o Antunu Bačiću pogledajte u video prilogu.