Video
Objavljeno: Sri 02.10.2019.

VIDEO: Čizmić za HNTV: Split može iznenaditi sve i svakoga

U emisiji 4 plus 1 Hrvatske nogometne televizije gostovao je 18-godišnji Nikola Čizmić, vratar i kapetan hrvatske futsalske reprezentacije do 19 godina.

- Prije četiri godine prebacio sam se s velikog na mali nogomet, nakon pet, šest godina treniranja velikog nogometa. I lijepo mi je, krenuo je s pričom član Splita i prisjetio se reprezentativnih srebrnih latvijskih dana.

- Biti drugi u Europi je veliki, ogroman uspjeh. Teško će to netko u skorijoj budućnosti nadmašiti. Osjećaji su i dalje, nekako, pomiješani. Tome se stvarno nitko nije nadao, napravili smo tamo pravo malo čudo.

Na tom Euru od Hrvatske U-19 samo je, u dva navrata, bolja bila Španjolska.

- Oni su ipak svijet za sebe, pogotovo zbog toga što enormno ulažu u ovaj sport, za razliku od nas. Razlika u kvaliteti nas samih igrača možda i nije velika, ali o svemu tome mnogo govori činjenica da su se oni mjesec dana spremali za to Prvenstvo, a mi smo se skupili sedam, osam dana prije početka.

O svom Splitu rekao je:

- Na meni je da opravdam očekivanja novog trenera Tea Strunje koji je prvenstveno sjajan čovjek, a onda i trener. Liga od deset klubova je potpuno izjednačena, sve su to vrhunski klubovi. Split, pak, može iznenaditi sve i svakoga.

Cijelu priču o Nikoli Čizmiću pogledajte u video prilogu.