Video
Objavljeno: Čet 01.11.2018.

VIDEO: Črnko za HNTV: I dalje je glavni cilj osigurati opstanak

HNK Gorica najugodnije je iznenađenje dosadašnjeg dijela sezone u HT Prvoj ligi, a predsjednik kluba Nenad Črnko i trener Gorice Sergej Jakirović gostovali su na Hrvatskoj nogometnoj televiziji u emisiji Mali nogometni razgovori.

Tom prilikom Nenad Črnko je, između ostaloga, izjavio:

- Odmah sam rekao kako će naš prelazak iz Druge u Prvu ligu biti veliki izazov za nas. Činjenica je bila da deset klubova ima veliko iskustvo prvoligaškog igranja te sam najavio da smo mi i Rudeš jedini pravi autsajderi, rekao je Črnko i nastavio:

- Meni je i dalje kao predsjedniku kluba glavni cilj osigurati opstanak, iako sam na početku sezone rekao igračima da im, kao i meni, cilj bude pobijediti svakog suparnika u svakoj utakmici.

Črnko je rekao i sljedeće:

- Dugo sam godina predsjednik kluba i putovali smo u to vrijeme od sedme do Prve lige. U nekim ranijim situacijama osjećao sam da nismo spremni za Prvu ligu, ali ovaj put smo definitivno bili spremni. U svakom pogledu i svakom segmentu. Logistički, sturkturno, organizacijski pa čak i financijski.

O brojnim inozemnim igračima u Gorici Črnko je rekao:

- Svi su oni dodatni motiv djeci u Velikoj Gorici i donijeli su klubu novu dimenziju. Najbolji je primjer vratar Bransescu, inače igrač Juventusa, koji još nije branio za nas u sezoni, ali je dobar duh momčadi. Ogroman motivator u svemu koji se nevjerojatno veseli svakoj našoj pobjedi.

Trener Sergej Jakirović je u svemu dodao:

- U nogometu ništa ne možeš planirati pa sam tako tijekom ljeta imao planove otići na more kroz nekoliko dana, ali je potom uslijedio poziv gospodina Črnka za moj dolazak u Goricu. Prije početka sezone govorio sam da bi mogli biti dobri, atraktivni i konkurentni svima. Neki su me čudno gledali, a svi ovi dosadašnji rezultati pokazali su da smo na dobrom putu. No, kao i predsjednik, moram reći da više gledam na one ispod nas na ljestvici, nego li što gledam u visine, na sam vrh ljestvice.