Video
Objavljeno: Pon 11.05.2020.

VIDEO: Dambrauskas za HNTV: Gorica može dostići Osijek

Putovanjem od prvoligaša do prvoligaša Hrvatska nogometna televizija je u ponedjeljak zastala u Velikoj Gorici gdje se tog dana, kao i kod drugih prvoligaša, po prvi puta treniralo u velikoj skupini.

- Vrlo važan je ovaj dan kada smo počeli trenirati momčadski, u velikoj skupini. Do sada je bilo teško, održavali smo nekoliko treninga tijekom dana. Sada možemo stvarati momčadski duh, bliski smo, pričamo o svemu što je neophodno, rekao je trener Gorice Valdas Dambrauskas i nastavio:

- Kada sam došao u Goricu nisam imao vremena, nego sam odmah morao pohvatati sve konce. Ova pauza nam je čak pomogla u svemu tome. Koristio sam svaki trenutak za upoznavanje s igračima, privikavanje i ostalo. Nastavak? Sve su momčadi izgubile ritam zbog ove pauze i bit će zanimljivo vidjeti tko će se najbolje priviknuti na nastavak. Nijedna momčad na svijetu trenutačno nije u optimalnoj formi pa tako ni mi, ali napravit ćemo sve što možemo do nastavka sezone. Vjerujem da možemo dostići Osijek na četvrtom mjestu, zašto ne.

Predsjednik Nenad Črnko je, pak, govorio o velikim ambicijama koje su stalno prisutne u Gorici, o smanjenju plaća koje je klub morao sprovesti, kao i ostali, ali i o namjerama da se usavrši infrastruktura u Velikoj Gorici.

- Mi želimo imati stadion s četiri zvjezdice, a glavni nam je problem na tom putu kapacitet stadiona. Minimalna brojka je po tom pitanju osam tisuća. No, imamo dovoljno prostora da dođemo do toga. Najveće zahvate bi radili na zapadnoj tribini, gdje ima površine 700 kvadrata, na kojem bi mjestu preuredili klupske prostorije, napravili nove svlačionice, konferencijsku dvoranu i kompletan seniorski dio momčadi preselili na taj dio stadiona, rekao je, između ostaloga, za HNTV Črnko.