Video
Objavljeno: Sri 19.06.2019.

VIDEO: Gračan: Moramo sada dignuti glave i pokazati da možemo

Dan nakon teškog poraza od Rumunjske (1:4) na otvaranju Europskog prvenstva do 21 godine izbornik Hrvatske Nenad Gračan i dalje je bio razočaran takvim ulaskom u Prvenstvo, ali je pokušao pronaći i dobre strane tog poraza.

- Kod 1:2 mi smo imali totalnu kontrolu utakmice. Rumunji su se povukli, više nam nisu ni prijetili, ali nas je treći pogodak potpuno slomio. No, sada moramo dignuti glave i pokazati da možemo i moramo pokazati karakter, komentirao je Gračan te nastavio:

- Bilo je i dobrih stvari u našoj igri, ali naravno da se moglo mnogo više od ovoga što smo učinili. Pogotovo u tehničkim elementima igre. Brekalo? Vidjet ćemo idućih dana kako će reagirati pa ćemo donijeti odluku o njemu, a u srijedu je u hotelu ostao i Filip Benković kojem se vratila stara ozljeda.

O idućem suparniku Francuskoj Gračan je rekao:

- To je odlična reprezentacija, upoznali smo je kada smo igrali prijateljsku utakmicu. Pokazali su moć i širinu, naravno da su zahtjevan suparnik. Protiv njih ne smijemo raditi greške kakve smo radili protiv Rumunjske. Sve to moramo svesti na minimum, ali i imati povratnu trku, bolje igrati u fazi obrane te napraviti mnogo toga bolje, nego li u prvom dvoboju.