Video
Objavljeno: Ned 09.09.2018.

VIDEO: Gračan za HNTV: Očekujem jako tešku utakmicu protiv Bjelorusije

Hrvatska reprezentacija do 21 godine starosti u ponedjeljak (od 18 sati) igra vrlo važnu kvalifikacijsku utakmicu za odlazak na Europsko prvenstvo u gostima protiv Bjelorusije.

Hrvatska nogometna televizija uživo prenosi taj ogled koji je sljedećim riječima najavio izbornik Nenad Gračan:

- Bit će, naravno, zahtjevna utakmica. Svjesni smo u kakvoj smo situaciji i želimo ostvariti povoljan rezultat znajući da isključivo pobjedama do kraja kvalifikacija ne ovisimo o nikome i možemo ostvariti naš cilj. To je, dakako, plasman na Europsko prvenstvo, to je san svih nas, rekao je Gračan i nastavio:

- Moji su igrači talentirani, a to želimo pretočiti i u uspješnost. Bit će teško protiv Bjelorusa, to je svima jasno. Naš suparnik je dobro organizirana momčad. Brzo izlaze u kontre, jaki su u prekidima. Čeka nas zahtjevan posao.

Jedan od glavnih aduta hrvatske reprezentacije je Josip Brekalo koji kaže:

- Lijepo smo se zbližili, u momčadi je dobra atmosfera. Napunjeni smo i samopouzdanjem tako da očekujem našu dobru predstavu i pobjedu. Meni je osobno lijepo kada dvojica izbornika pričaju o meni, ali jasno mi je da sam sada važniji U-21 reprezentaciji.

Duje Ćaleta-Car uoči ogleda protiv Bjelorusa govori:

- Idemo uzeti tri boda. Ovo je možda i najvažnija utakmica ovih kvalifikacija. Znamo da je Bjelorusija obrambeno jaka, ali mi od prve minute moramo krenuti po dogovoru i odigrati kako znamo.