Video
Objavljeno: Čet 25.10.2018.

VIDEO: Gračan za HNTV: Sjajna je ovo generacija, a momčadski duh je ključan

U emisiji Mali nogometni razgovori na HNTV-u gostovao je Nenad Gračan, izbornik U-21 reprezentacije koja je nedavno na sjajan način izborila nastup na Europskom prvenstvu iduće godine.

Izbornik Gračan prisjetio se cijelog kvalifikacijskog puta i, dakako, nahvalio svoje igrače, aktualnu generaciju i u konačnici rezultat.

- Svi smo sretni jer smo ostvarili zacrtani cilj. Nije bilo lako, a nakon svega, osim samog plasmana na Europsko prvenstvo, najvažnije je da smo isprofilirali same igrače, da oni pokažu svoju kvalitetu i da jednog dana budu jaki aduti u A reprezentaciji, rekao je Gračan i nastavio:

- Ovaj plasman na EP mnogo znači i meni, ali naravno i samim igračima i svima u hrvatskom nogometu. Igračima sigurno pomaže u određenoj afirmaciji i imat će nakon ovoga i bolji tretman u svojim klubovima, drugačije će se na njih gledati. U konačnici, taj rezultat je važan i za sam njihov razvoj.

Gračan se nije htio posebno osvrtati na pojedince.

- Bez momčadskog duha nema rezultata kakav god bio potencijal ili individualna snaga. To su svi oni shvatili, iako je jasno da u ovoj generaciji ima sjajnih pojedinaca. I da, ovo je sjajna generacija, iako će na kraju, bez obzira na vođenje i slično, oni sami najviše utjecati na svoj daljnji nogometni razvoj.

O samom Europskom prvenstvu Gračan je rekao:

-Volio bih izbjeći domaćina Italiju koji je uz to i nepoznanica jer su igrali isključivo prijateljske utakmice. I Španjolsku, mislim da nam oni ne leže. No, konkurencija na samom Prvenstvu je strašna i zato je ovaj plasman tim veći uspjeh. Meni je zapravo najveća želja da svi igrači budu zdravi uoči početka Prvenstva. Tada možemo puno.