Video
Objavljeno: Pon 25.03.2019.

VIDEO: Gračan za HNTV: Susret protiv Talijana je vrlo dobar test za nas

Hrvatski reprezentativci do 21 godine starosti u ponedjeljak (od 18:30 sati) igraju prijateljsku utakmicu protiv vršnjaka iz Italije u Frosinoneu.

Za obje reprezentacije bit će to odlična provjera za ovogodišnje Europsko prvenstvo, koje se održava u Italiji i San Marinu, a uoči tog dvoboja izbornik Hrvatske U-21 Nenad Gračan izjavio je:

- Nedostaje nam nekoliko igrača (op.a. Vlašić, Brekalo i Ćaleta-Car), ali to je možda i dobro. Priliku će dobiti neki drugi igrači, a nama će to biti i bolji uvid u sve što imamo prije Eura. Provjerit ćemo mogu li i oni zadovoljiti naše kriterije, rekao je izbornik Gračan te dodao:

- Utakmica protiv Italije bit će dobar test, suparnik je to koji je stalno u završnicama velikih natjecanja. Vjerojatno ćemo veću pozornost u ovom susretu morati dati nekim taktičkim dijelovima u igri. Talijani su agresivni, rade pritisak vrlo visoko, a mi moramo biti krajnje disciplinirani u igri.

Igrači su, pak, spremni za ovu utakmicu koja je svakako važna uoči Europskog prvenstva, a Petar Mamić je izjavio:

- I ranije smo dokazali da se znamo i možemo nositi s najboljim europskim reprezentacijama. Talijanska je momčad jaka, to su sve redom igrači iz Serie A i Serie B, organizirani su. Jako nam je važna ova utakmica i potrudit ćemo se ostaviti što bolji dojam i ostvariti dobar rezultat.

Igrač Dinama Ivan Šunjić je, pak, dodao:

- Dobro smo trenirali i očekujemo dobru utakmicu. Neka prođe bez ozljeda i ujedno da se bolje uigramo za ljeto i Europsko prvenstvo. Znamo što nas čeka protiv Talijana, to je agresivna momčad i bit će dobar test za nas. Pokazat će nam što još moramo popraviti u igri uoči samog prvenstva.

Prijateljski susret Italije U-21 i Hrvatske U-21 pratite u izravnom prijenosu na HNTV-u i putem live streama na Kickoff platformi.

TAGOVI