Video
Objavljeno: Čet 07.11.2019.

VIDEO: Jakirović za HNTV: Gorica je odavno pokazala da može igrati protiv svih

Gost emisije Mali nogometni razgovori bio je Sergej Jakirović, trener nogometaša Gorice koji oduševljavaju i tijekom aktualne sezone.

Gorica se nametnula odmah po ulasku u prvoligaško društvo te je prošle sezone bila nadomak izlaska u Europu. U istom ritmu nastavlja i ove sezone, a posebno je privukla pozornost s nedavne tri pobjede (Rijeka i dva puta Hajduk) unutar samo sedam dana.

- Trebalo bi dobro pogledati, jer mislim da se u povijesti hrvatskog nogometa nije dogodio takav slučaj. Da netko u sedam dana ostvari tri takve velike pobjede. Nama je tada najvažnija bila ona prva, pobjeda protiv Rijeke. Tada je bila velika energetska potrošnja, ali smo unatoč tome i dva puta još pobijedili Hajduk, rekao je Jakirović.

- Svi smo vjerovali u te pobjede, ali i u sve dobro što smo napravili prošle i ove sezone. Od predsjednika, sportskog direktora, mene i mog stručnog stožera. Tu smo vjeru prenijeli i na same igrače. Mi možda gubimo mali korak u tim tzv. "malim utakmicama", ali smo definitivno spremni opet se boriti s našim najjačim klubovima za vrh ljestvice.

O tome je li Gorica i dalje samo hit ili nešto drugo Jakirović je rekao:

- Jedna se velika pobjeda može dogoditi. I druga, ali ako pobjeđuješ u kontinuitetu to više nije hit momčad, već sastav koji se nametnuo i koji može igrati s bilo kim u Hrvatskoj. Mi smo u to uvjerili naše igrače, pobjedama konstantno dižemo samopouzdanje i mislim da smo s potpunim pravom tu gdje jesmo.

Cijeli razgovor sa Sergejom Jakirovićem pogledajte u video prilogu.