Video
Objavljeno: Sri 22.04.2020.

VIDEO: Jovićević za HNTV: Sretan sam i ispunjen zbog nove dužnosti

U srijedu je u Malim nogometnim razgovorima HNTV-a gostovao Igor Jovićević koji je samo nekoliko sati ranije i službeno postao novi trener prve momčadi zagrebačkog Dinama.

- Trenerski je posao posve nepredvidljiv, to se i sada dokazalo. Neizmjerno sam radostan, ovo je ostvarenje dječačkih snova. No, istovremeno je i velika odgovornost i ulog je u svemu golem. Svjestan sam situacije, ali ponavljam da sam iznimno sretan i ispunjen, rekao je Jovićević na početku pa nastavio:

- Nazvao sam Nenada Bjelicu, imao sam potrebu za tim, pitati ga kako je. Toliko ga poštujem. Uostalom, naša je suradnja bila fenomenalna. Imam veliko poštovanje prema njemu, kao treneru i kao čovjeku. Digli su na noge, mnogo puta, sve nas navijače Dinama i preko toga kako je izgledala prva momčad sam učio i kako mora izgledati moja druga momčad.

Posljednji dani su teški i intenzivni za cijelo čovječanstvo, a za Igora Jovićevića posebno jer osim što je postao trener prve momčadi, ovih dana je preminuo njegov otac, nekadašnji nogometaš Dinama Čedomir.

- Zbog toga su moji osjećaji pomiješani. Otac je bio moj heroj i moj idol. On mi je pokazao koji su putevi uspjeha. Jedno je sport, to je ljubav i strast. Ali, imam veliko poštovanje prema roditeljima i njegova je smrt ostavila veliki trag na meni. Sjećanja na njega neće nikada izblijediti.

O aktualnom trenutku Jovićević je rekao:

- Idemo biti socijalno osjetljivi. Oko nas ljudi umiru, svaki dan. Ostaju bez posla i ja nisam imun na to. U redu, moramo pričati i o sportu, ali situacija je takva da je zdravlje najvažnije. Ponašajmo se svi po uputama Stožera. O datumu nastavka sezone ne treba pričati, treba prvo dočekati trenutak da svi normalno treniramo. Ono što sam siguran jest da će se do kraja sezone, možda i do kraja godine, igrati bez gledatelja. Ali, bolje da se igra bilo kako, nego nikako.