Video
Objavljeno: Pet 17.05.2019.

VIDEO: Karačić i Perković uglas: Drago nam je što sami odlučujemo o sebi

Hrvatska nogometna televizija u subotu od 19 sati uživo prenosi veliki drugoligaški derbi u kojem će nogometaši Varaždina i Šibenika u 90 minuta odlučivati o tome tko odlazi direktno prema HT Prvoj ligi, a tko će igrati dodatne kvalifikacije.

U pitanju je pretposljednje kolo Druge lige tako da je moguće i da će ta pitanja riješiti utakmice posljednjeg kola, a uoči velikog derbija Branko Karačić, trener Varaždina koji ima dva boda prednosti u odnosu na Šibenik, izjavio je:

- Ispunjeni smo velikim očekivanjima u tom susretu. Ovo je odlučujuća utakmica za oba sastava. Pitanje prvaka može se riješiti, ali i ne mora, no mi smo itekako sretni da smo uopće došli u ovu poziciju. Cijelu sezonu imali smo zaostatak za Šibenikom, a sada smo prvi i odlučujemo sami o sebi, rekao je trener Varaždina Branko Karačić te dodao:

- Interes je ogroman i uistinu je lijep događaj ispred nas. Ugodno je očekivati ovakvu utakmicu u svakom slučaju i radujemo se svemu.

Šibenik, pak, može žaliti za situacijom u kojoj se našao, iako i momčad Borimira Perkovića i dalje odlučuje sama o svojoj sudbini. U slučaju pobjede kod Varaždina vraća se na prvo mjesto ljestvice.

- Na početku sezone bili bismo zadovoljni ovom sadašnjom situacijom. Odlučujemo sami o sebi i ako pobijedimo u obje utakmice bit ćemo prvi. Jasno da postoji žal jer smo propustili prednost, pogotovo domaćim porazom od Dugopolja, ali i nekim utakmicama u drugom dijelu sezone kada smo odigravali neodlučeno. I ja moram reći da ćemo imati veliku podršku u Varaždinu. Najavljeno je da će doći oko 500, 600 naših navijača. Radujemo se ovom nadmetanju, rekao je Perković.

Razmišljanja trenera Varaždina i Šibenika pogledajte u video prilogu.