Video
Objavljeno: Uto 22.10.2019.

VIDEO: Koljanin za HNTV:Orijent je uspavana ljepotica koju je trebalo probuditi

U emisiji Druga liga Hrvatske nogometne televizije gostovao je Marinko Koljanin, sadašnji dopredsjednik drugoligaša Orijenta 1919, a nekadašnji ugledni vratar, kasnije i uspješan u trenerskim vodama.

Proveo je Koljanin i tri godine na dužnosti direktora Rijeke te o tom nogometnom riječkom rivalstvu kaže:

- Teško je govoriti o velikom rivalstvu jer Orijent 1919 već dugo nije na visokoj razini pa ne može ni biti velikog suparništva. No, sedamdesetih godina su Rijeka i Orijent bili u istoj ligi i tada je to bio baš izraziti rivalitet. Inače, Orijent 1919 je zbilja posebna priča, pravi sportski simbol i iza sebe ima veliku masu navijača i jednako tako veliki broj simpatizera.

- Uvijek sam govorio da je Orijent 1919 uspavana ljepotica koju samo treba probuditi. Meni nije bilo teško primiti se ovog posla u Orijentu 1919, jer sam rođen ovdje, ali me apsolutno motivirao predsjednik Saša Matijaš, izjavio je Koljanin i dodao:

- Mi u Orijentu 1919 imamo točnu ideju što želimo i kako to želimo ostvariti. I to je najvažnije. Znali smo da Rijeka i okolica imaju dovoljan broj igrača za, uz Rijeku, još jedan pravi klub. Ideja nam nije bila u prvoj godini odmah izboriti Drugu ligu, ali uspjeli smo u tome. Prvenstveno smo željeli financijski stabilizirati klub. Sada smo jedina momčad s isključivo domaćim igračima i želimo se pozicionirati u gornjem domu drugoligaške ljestvice.

Cijelu priču o Marinku Koljaninu pogledajte u video prilogu.