Video
Objavljeno: Sri 31.10.2018.

VIDEO:Kujtim Morina za HNTV: Danas je naša akademija Gimka vrlo ozbiljan projekt

U emisiji 4 plus 1 na Hrvatskoj nogometnoj televiziji gostovao je Kujtim Morina, predsjednik Uspinjače Gimke, člana 1. HMNL, koja je na pozitivan način otvorila novu, premijernu sezonu u prvoligaškom društvu.

Prije nove sezone 1. HMNL Akademija Gimka (braća Morina) preuzela je legendarni klub Uspinjaču i novo oformljena momčad Uspinjača Gimka trenutačno je četvrta na ljestvici, a Morina je pričao o mnogim temama. Kako o klupskim ciljevima i željama, tako i o ljubavi prema futsalu, povijesti Akademije i slično.

- Brat i ja pokrenuli smo Akademiju 2005. godine i sjećam se tih dana kada je sve oko nas bilo skromno. Na betonu VII. gimnazije počeli smo graditi ovaj projekt, igrati i baviti se futsalom. Nekada je mali nogomet zapravo bio odredište onih koji nisu uspijevali u velikom nogometu. No, s vremenom se naš projekt razvijao. Sve je poprimilo ozbiljne konture i s ponosom mogu reći kako danas naša Akademija broji oko 400 polaznika i mladih ljudi koji se žele baviti futsalom, rekao je Kujtim Morina i osvrnuo se na seniorsku momčad.

- To je bila naša dugovječna želja i sada mogu reći da ponosno gledamo na seniorsku momčad koja je uglavnom sastavljena od igrača koji su ranije prošli našu Akademiju, kazao je, između ostaloga, Kujtim Morina u razgovoru za HNTV.

Cijeli razgovorom s Kujtimom Morinom pogledajte u video prilogu.