Video
Objavljeno: Sri 20.03.2019.

VIDEO: Mario Petrović za HNTV: Ponosni smo što nijedan klub u Brodu nije favorit

Hrvatska nogometna televizija je u sklopu emisije 4 plus 1 ovoga puta gostovala u Slavonskom Brodu, a priču iz kuta tamošnjeg prvoligaša Broda 035 ispričali su Berislav i Mario Petrović.

- Izuzetno nam je drago što je naš grad bio domaćin završnice Hrvatskog nogometnog kupa u malom nogometu, jer mislim da su to ovaj grad i Slavonija zaslužili. Uostalom, moram reći da se igralo u najljepšoj dvorani u Hrvatskoj. Šteta jedino što u završnici nije sudjelovao nijedan od dva slavonska prvoligaša, rekao je Berislav Petrović te nastavio:

- Smanjivanje Lige s 12 na deset klubova veliki je problem za nas. Osuđeni smo na borbu za opstanak, kao i Osijek Kelme, ali nadam se da još uvijek možemo do spasa. No, financijska je situacija u našem klubu teška, priča je tipično slavonska i mislim da se taj naš najveći problem odrazio i na same rezultate.

Berislav Petrović dodao je i sljedeće:

- Uvijek je na ovim prostorima bilo talenata i potencijala za futsal, no oni su često prepušteni sami sebi. Nema uvjeta, ni pravog organiziranog rada i tada je teško sav taj potencijal i iskoristiti na potpuni način. Naši omladinski pogoni ostvaruju itekako dobre rezultate, igraju u završnicama, evo, naši kadeti su prvaci Hrvatske, ali...

Mario Petrović, legenda slavonsko-brodskog nogometa, još uvijek, i to vrlo dobro, odrađuje posao na hrvatskim parketima pa su tako Brodu 035 njegovi golovi donijeli po bod protiv Splita i Jesenja.

- Šteta je samo što ti moji golovi samo spašavaju. Bilo bi bolje da donose pobjede. Ali, teško nam, je, naši igrači nisu profesionalci kao u drugim klubovima. Istovremeno igraju veliki nogomet kako bi nešto zaradili. Skupljamo se nekako, borimo, čak bi rekao da su nam rezultati i bolji, nego što je stanje u klubu, rekao je Mario Petrović te dodao:

- Ipak smo djelomično ponosni na činjenicu da nijedan klub iz Hrvatske ne može doći u Slavonski Brod i reći da je favorit kod nas, a posebna zahvala ide svim našim navijačima koji uvijek iznova popune tribine i bodre nas.

Cijelu priču o MNK Brod 035 pogledajte u video prilogu.