Video
Objavljeno: Sri 15.07.2020.

VIDEO: Martinac za HNTV: Vrgorac je mala, ali vrlo ambiciozna sredina

Put Vrgorca u ovosezonskom doigravanju Prve HMNL je završio u četvrtfinalu, no član ovog prvoligaša Duško Martinac treću je sezonu za redom ponio epitet najboljeg strijelca Prve HMNL.

Martinac je gostovao u emisiji 4 plus 1 te je na tu temu izjavio:

- Veliko priznanje je činjenica da sam treću sezonu u nizu prvi strijelac i kada momčad igra na pravoj razini, lakše je postizati golove. No, važnije je to da ova sezona i nije bila klupski odveć uspješna. Igrali smo četvrtfinale Prvenstva i polufinale Kupa, ali pucali smo na više od toga. Takvi nas rezultati ne zadovoljavaju, iako moram naglasiti da je sezona bila iscrpljujuća i svega je bilo u njoj.

- Baš smo prije pauze zbog koronavirusa bili u određenom uzletu. I to nas je malo zaustavilo. Istina je da smo mi uvjerljivo najmanja prvoligaška sredina u Prvoj HMNL i da bi takvi rezultati, gledamo li široko, trebali biti zadovoljavajući, no mi smo imali i veće ambicije.

Vrgorac je u svojoj povijesti tri puta igrao finale Prvenstva, kao i jednom Kupa, a o atmosferi u ovom malom gradiću Martinac kaže:

- Futsal je u Vrgorcu društvena djelatnost, ljudi ovdje odavno žive s futsalom. To je najveći dobitak za klub, a moram priznati da nam je velika čast kada nas posjećuju gosti iz uglednih gradova, kao što su Zagreb, Split, Dubrovnik i ostali, rekao je Martinac koji ujedno trenira mlađe kategorije u Vrgorcu koje su također već dugi niz godina vrlo uspješne na državnoj razini.

Cijelu priču o Dušku Martincu pogledajte u video prilogu.