Video
Objavljeno: Sri 27.03.2019.

VIDEO: Mataja za HNTV: Klupski i osobni ciljevi su najveći mogući

Gost emisije 4 plus 1 na Hrvatskoj nogometnoj televiziji bio je 22-godišnji David Mataja, ponajbolji igrač momčadi Uspinjače Gimka koja je nedavno osvojila Hrvatski nogometni kup u malom nogometu, a velike ambicije ima i u aktualnoj prvenstvenoj sezoni.

- U klub sam došao prije početka sezone, tijekom ljeta, na poziv Koraba Morine kada je i osnovan klub. Vrlo brzo smo se oko svega dogovorili, sretan sam i ponosan što sam ovdje jer je klub odlično posložen. Sve je fantastično, rekao je Mataja koji je ujedno promijenio i poziciju u momčadi uslijed rada s Morinom.

- Dogodilo se to tijekom Sveučilišnog prvenstva u Kazahstanu. Tamo sam došao kao bek, no u dogovoru s Korabom sam postao sidrun gdje i dalje igram. Ove sezone sam možda samo jednom, mislim u utakmici sa Splitom, bio na poziciji beka, ali dogodilo se to samo zbog tadašnjih ozljeda.

Mataja je govorio i o velikim klupskim ambicijama koje ima Uspinjača Gimka.

- Uvijek je tako kada je u pitanju Korab. Njegovi su ciljevi i dometi uvijek najveći i takvo što je stavljeno pred nas. Pet, šest mjeseci stvarno smo naporno radili i vratilo nam se osvajanjem Kupa. No, to treba što prije zaboraviti i okrenuti se Prvenstvu gdje također imamo velike želje. Cilj je sa što bolje pozicije dočekati doigravanje, a tamo je, pak, sve moguće.

O samoj akademiji Uspinjače Gimke Mataja je rekao:

- Pa riječ je o vrlo vjerojatno najboljoj futsalskoj akademiji na ovim prostorima Europe. Evo, nedavno smo stvarno imali strašan uspjeh na svim razinama. Mi smo osvojili Kup, limači su u Mađarskoj bili najbolji. Naši su kadeti osigurali naslov prvaka, a isto su učinili i juniori.

O sebi je, pak, David Mataja dodao:

- Ovo je prva godina da ozbiljno treniram i da sam potpuno "unutra". Naravno da mogu još dosta napredovati i to je želja. Mane? Možda sam malo sporiji igrač, a i često znam pretjerati na samom parketu u razgovorima i prigovaranjima sucu. Zato i imam više kartona, nego što bi trebao imati. U tom se pogledu moram malo smiriti i radim na tome. No, mi smo ratoborna momčad, to nas krasi i vodi prema uspjehu. Nemamo možda individualnu kvalitetu, kao nekada Split ili Nacional, ali borba je ono čime se ponosimo, završio je Mataja.

Cijelu priču o Davidu Mataji pogledajte u video prilogu.