Video
Objavljeno: Sri 03.04.2019.

VIDEO: Mavrović za HNTV: I na Euru Hrvatska može napraviti svašta

Hrvatska reprezentacija u futsalu do 19 godina starosti sjajno je odradila kvalifikacijski turnir kojem je domaćin bio Karlovac te se plasirala na Europsko prvenstvo koje će se održati u Latviji.

U kvalifikacijskoj skupini Hrvatska U-19 bila je prva, između ostaloga i ispred Italije U-19, favorita na papiru prije samog početka borbe za EP, i upravo su Talijani u posljednjem susretu nanijeli Hrvatskoj jedini poraz.

No, mladi su Hrvati Euro osigurali još ranije, u prve dvije utakmice, pobjedama protiv Slovačke (6:2) i Engleske (4:0).

- Da nam je netko prije kvalifikacijskog turnira rekao kako ćemo se plasirati na Europsko prvenstvo, ali ćemo pritom izgubiti ovu zadnju utakmicu protiv Italije, naravno da se ne bi previše zamarali tim porazom na kraju, komentirao je, nakon plasmana na EP, izbornik Hrvatske U-19 Marinko Mavrović i nastavio:

- Bilo je veliko pražnjenje nakon uvodne dvije utakmice. No, mi smo cilj ostvarili, iako moram naglasiti kako u nijednoj utakmici nismo povezali dva prava poluvremena. Uvijek smo bolji bili u drugom poluvremenu. No, sretni smo i zbog individualne kvalitete koju imamo te stvarno možemo i na samom EP očekivati svašta. Sve je moguće u jednoj utakmici, iako neke druge zemlje i u ovom uzrastu ulažu daleko više. Kod nas ipak govorimo o amaterizmu.

Za kraj je Mavrović dodao:

- Ako nas ždrijeb malo pomazi na Euru, sve je moguće. Bilo bi dobro i da imamo veliki broj prijateljskih utakmica i malo duži vremenski period uigravanja i priprema.

Na kvalifikacijskom turniru briljirao je Fran Vukelić koji je hat-trick postigao u pobjedama protiv Slovačke i Engleske te je po turniru kazao:

- Zajedništvo, atmosfera i borbenost su ono što krasi našu momčad. Idemo do kraja i sve to je ključ našeg uspjeha. Mislim da smo zasluženo prošli dalje, a cilj na samom Europskom prvenstvu je prolazak skupine. Zašto ne? Samo da imamo sreće pri ždrijebu.

Vratar Nikola Čizmić je, pak, dodao:

- Odigrali smo fantastično drugo poluvrijeme protiv Slovačke i cijelu utakmicu s Engleskom. Te prve dvije utakmice bile su .

Jedan od najboljih hrvatskih igrača Josip Jurlina izjavio je na kraju:

- Primarni je cilj bio odlazak na Europsko prvenstvo i u tome smo uspjeli. Borimo se, stvarno smo ginuli jedan za drugoga u svakoj utakmici. Najvažnija je obrana, a u napadu uvijek imamo šansu jer nam je individualna kvaliteta velika. Na Euro ne idemo na odmor, idemo tamo ostvariti što bolji rezultat.