Video
Objavljeno: Pet 20.12.2019.

VIDEO: Mišković za HNTV: Žao mi je što Bišćan nije ostao duže s nama

Posljednjih godina jedina kakva takva protuteža Dinamu u hrvatskim okvirima je momčad Rijeke.

Osvojila je Rijeka, u eri Dinamove dominacije, dvostruku krunu, još dva Kupa, Superkup, no na duže pruge Rijeka se ipak vrlo teško može nositi s Dinamom. O tome je za Hrvatsku nogometnu televiziju pričao i predsjednik kluba s Rujevice Damir Mišković.

- Od 2012. godine sam u Rijeci i bila bi greška reći kako sam se umorio. Ali, ako postoji netko bolji, ako će netko drugi povući Rijeku jače prema vrhu, nisam egoist, već ću dati prostora, rekao je na početku Mišković i nastavio:

- Rijeka je posljednjih godina napravila zaista mnogo toga. Mi se objektivno ne možemo nositi s Dinamom, pogotovo ne po financijskim pitanjima, ali smo čekali svoju priliku i dočekali. Mi nismo samo osvojili dvostruku krunu te sezone kada smo iskoristili malu krizu Dinama. Osvojili smo još dva Kupa, jedan Superkup. Igrali smo dva puta u skupini Europske lige, jednom u play-offu Lige prvaka. To uopće nisu male stvari za Rijeku.

Govorio je Mišković i o trenerima, bivšem Bišćanu i sadašnjem Rožmanu.

- Iskreno jako mi je žao što Igor Bišćan nije ostao duže s nama. Našu potporu u klubu je imao, nije je imao u manjem dijelu naših navijača. On je vrhunski mladi stručnjak i čovjek. Dao nam je puno toga. Rožman? Pratili smo ga dvije godine i s njim želimo da Rijeka igra moderan, napadački nogomet.