Video
Objavljeno: Uto 24.09.2019.

VIDEO: Mladina za HNTV: Tomislav Ivić mi je najveći trenerski uzor

Vinkovačka Cibalia ove se sezone vratila u drugoligaško društvo, a trenerski je klub ponovno preuzeo Davor Mladina kojem je to bio treći dolazak u karijeri na ovu dužnost.

Legendarni nekadašnji igrač vinkovačkog Dinama te potom trener ovog kluba gostovao je u emisiji Druga liga u programu Hrvatske nogometne televizije.

- Mladine su u blizini Trilja, kraj Splita, ali veliki sam dio nogometne, kako igračke tako i trenerske karijere, proveo u Vinkovcima. Kada sam u Vinkovce došao 1982. godine definitivno nisam mislio da ću se tako dugo zadržati, rekao je Mladina te nastavio:

- Da, treći put sam postao trener Cibalije što mi je velika čast. Ovdje sam dugo vremena bio igrač, radio sam kao trener. Ovdje mi je obitelj i nekako je normalno da se uvijek vraćam. I želio sam pomoći u ovoj teškoj situaciji u kojoj se klub nalazi.

O samim igračkim počecima Mladina je rekao:

- Počeo sam u Hajduku i sjećam se dobro te 1978. godine kada me u Hajduku trenirao Tomislav Ivić. On mi je definitivno prvi trenerski uzor, a koliko je on bio moderan u svoje vrijeme govori i činjenica da se i danas na treningu odrađuju neke stvari koje sam ja tada, 70-tih godina, odrađivao u Hajduku dok me je Ivić vodio.

Cijelu priču o Davoru Mladini pogledajte u video prilogu.