Video
Objavljeno: Sri 05.02.2020.

VIDEO: Novak za HNTV: Zaslužujemo igrati na Svjetskom prvenstvu

Tihomir Novak, već dugi niz godina ponajbolji hrvatski igrač futsala, gostovao je u emisiji Hrvatske nogometne televizije 4 plus 1.

Prisjetio se pritom Novak svojih početaka, teških i ljepših trenutaka u karijeri, ali i onoga što tek dolazi.

- Istina, 20 godina Hrvatska nije igrala na Svjetskom futsalskom prvenstvu. No, ne mogu reći da to stvara pritisak, ali nas ni ne motivira posebno. Nismo opterećeni time, ali ova generacija definitivno osjeća da imamo kvalitetu i da zaslužujemo biti na Svjetskom prvenstvu. Nekima je ovo možda i posljednja šansa, primjerice, ne znam hoću li i ja za četiri godine biti na ovakvoj fizičkoj razini, rekao je Novak i nastavio:

- Sada sam član praške Sparte gdje stvarno uživam. No, želja je uskoro se opet vratiti u Hrvatsku i to što bliže rodnoj Kutini gdje mi je obitelj. To bi značilo da bih volio igrati u nekom od zagrebačkih klubova.

Za najteže trenutke u karijeri odabrao je igranje u Italiji.

- Tada sam bio mlađi i teško mi je palo to odvajanje od svega poznatoga. Iz Italije sam se vratio u Hrvatsku, u Nacional i te tri godine u Nacionalu su mi možda i najljepši period karijere.

Novak je dodao i sljedeće:

- U Kutini sam počeo prvo igrati veliki nogomet i zapravo sam vrlo kasno ušao u svijet futsala. Dogodilo se to tek s 21 godinom kada sam počeo igrati za Petrinjčicu. I u svim klubovima gdje sam igrao sam osvajao trofeje osim s Petrinjčicom.

Cijelu priču o Tihomiru Novaku pogledajte u video prilogu.