Video
Objavljeno: Sri 20.02.2019.

VIDEO: Peša za HNTV: Split zaslužuje i više od gradskog malonogometnog derbija

Ante Peša jedan je od predvodnika splitskog Universitasa, novog člana Prve HMNL i sastava koji je u dvije sezone obavio put iz trećeligaškog u prvoligaško okruženje.

- Prošle su sezone svi mislili kako je omiški Olmissum u prednosti nad nama. No, mi smo stvarno odigrali odlično, bili smo bolji i zasluženo smo ušli u Prvu HMNL i sada želimo od Universitasa napraviti stabilnog prvoligaša, rekao je za HNTV Ante Peša, inače magistar ekonomije, ali i osoba koja se bavi nogometnim menadžerstvom.

- Primarni cilj Universitasa je svakako osigurati ostanak u Prvoj ligi. No, bodovno smo ugodno iznenadili, iako sam osobno djelomično i nezadovoljan jer mislim da nam je iskustvo odnijelo još dosta bodova.

Peša se potom okrenuo rivalstvu sa Splitom.

- Kada sam ja počeo igrati futsal onda je Split, ako se ne varam, imao četiri prvoligaša. Split je grad u Hrvatskoj gdje se najviše igra mali nogomet, imamo najmasovniju futsalsku ligu, tako da je ovaj gradski derbi najmanje što zaslužuje ovaj grad, rekao je Peša koji je, inače, djelomično "kumovao" i velikom ovozimskom transferu po kojem je igrač Hajduka Ante Palaversa završio u engleskom gigantu Manchester Cityju.

Cijelu priču o igraču Universitasa Anti Peši pogledajte u video prilogu.