Video
Objavljeno: Uto 19.05.2020.

VIDEO: Prelec za HNTV: Sve je posebno u ovoj sezoni, bit će zanimljivo

Na putu od prvoligaša do prvoligaša Hrvatska nogometna televizija je tijekom utorka posjetila Istru 1961. Pulski prvoligaš i ove sezone ima samo jednu želju i cilj, a to je ostanak u HT Prvoj ligi.

Hoće li u tome uspjeti pokazat će nastavak Prvenstva uoči kojeg je ekipa HNTV-a porazgovarala s tamošnjim igračima i članovima stručnog stožera. Glavni trener Ivan Prelec je, pak, izjavio:

- Bit će pakleno u nastavku, ali nama u Istri 1961 je uvijek pakleno. Mnogo je bodova još u igri i naša mala bodovna prednost je tek nijansa u svemu. Ništa to ne znači. No, mi vjerujemo da u svakoj utakmici koja nam slijedi možemo nešto izvući. Cilj je, jasno, ostanak u Ligi i izbjegavanje dodatnih kvalifikacija kroz što je Istra 1961 prolazila posljednje dvije sezone.

- Stvarno je dobar osjećaj vratiti se na terene, normalno trenirati i pripremati se za sve što slijedi. Taj nastavak će u svakom slučaju biti specifičan po svemu. Nikada više upitnika nije ispred svih nas. Pokušat ćemo izvući maksimum u svemu i bit će zanimljivo vidjeti tko će se i kako priviknuti što brže na nove okolnosti, dodao je Prelec.

Vratar Josip Čondrić također je mišljenja da će se pulska momčad spasiti od ispadanja.

- Jasno da vjerujemo u najbolje. Mislim da je trenutačno u Istri 1961 bolja atmosfera, nego prošle sezone. Godinu dana smo duže zajedno, bolje se poznajemo i vjerujemo u sretan kraj. Ključni trenuci? Pa, vjerojatno međusobne utakmice protiv direktnih suparnika. Ogled protiv Inter-Zaprešića u Puli i gostovanje u Varaždinu.