Video
Objavljeno: Uto 03.12.2019.

VIDEO: Repić za HNTV: Naša Druga liga je vrlo kvalitetna

Nogometaši Solina ne mogu se pohvaliti dobrom drugoligaškom sezonom, budući da se trenutačno nalaze na pretposljednjem mjestu ljestvice.

Razlog je to vrlo lošeg niza rezultata. Solin je imao čak osam poraza u nizu, a negativnu seriju nedavno je prekinuo pobjedom protiv Osijeka II.

Jedan od najboljih igrača Solina je 28-godišnji Antonio Repić, nogometaš koji ima 40-ak nastupa u Prvoj ligi te više od 100 utakmica u nogama u drugoligaškom okruženju.

- Nije bilo ugodno. Imali smo niz od osam poraza, ali smo, sva sreća, prekinuli tu seriju i nadam se kako ćemo pozitivno zaključiti ovaj prvi dio sezone, rekao je u razgovoru za HNTV Repić, igrač koji je nogometnu karijeru počeo graditi u Hajduku.

- Rođen sam u Splitu, ali sam živio u Trogiru i tamo sam u nogometnom smislu boravio do 12 godine. Potom sam sve do svoje 21 godine bio u Hajduku. Prošao sam s Hajdukom sve mlađe generacije i to moje 1991. godište je bilo vrlo dobro. Mnogi su nam predviđali vrlo uspješne karijere. Igrao sam zajedno s Andrijaševićem, Tičinovićem, Vukušićem…

Repić je nakon Hajduka igrao za Mosor, Dugopolje i Solin, a nove prvoligaške dane osjetio je kroz igranje u Istri 1961.

- Bilo je vrlo lijepo u Puli. Sjećam se, u to smo vrijeme dobili i Hajduk 4:1, a ja sam postigao jedan pogodak na tom susretu, sjetio se Repić i nastavio:

- Potom sam igrao u Širokom Brijegu s kojim sam osvojio Bosansko-hercegovački kup. Vratio sam se tada opet u Hrvatsku, igrao u Zadru što je također bilo lijepo razdoblje u mojoj karijeri, a sada sam ponovno u Solinu.

O hrvatskom drugoligaškom nogometu rekao je:

- Naša Druga liga je vrlo kvalitetna. Ima tu prvoligaških igrača, kvalitetnih inozemnih igrača. Svaka je utakmica napeta, vrlo izjednačena, odlučuju nijanse ili potez nekog kvalitetnog pojedinca.

Cijelu priču o Antoniju Repiću pogledajte u video prilogu.