Video
Objavljeno: Pet 20.12.2019.

VIDEO: Rožman za HNTV: Započeli smo priču koja ima glavu i rep

Tijekom sezone slovenski strateg Simon Rožman preuzeo je Rijeku nakon odlaska Igora Bišćana. Prvoligaš s Rujevice tako je nakon Matjaža Keka, koji je ostavio izuzetno dubok trag u Rijeci, dobio novog Slovenca na trenerskom kormilu.

- Kekov rad i uspjesi ne predstavljaju opterećenje. Moj stožer i ja smo novi, mladi ljudi na sceni. Za nas je ovo veliki izazov i očekujemo da ćemo nastaviti gurati Rijeku u jednom pozitivnom smjeru. Nije bilo lako na početku, teško je odmah sve pohvatati, pogotovo jer se tada stalno igralo u ritmu srijeda - subota. Kada sam došao u klub bilo je i dosta ozlijeđenih igrača i pogubno je tada bilo raditi velike zaokrete, rekao je Rožman pa se prisjetio:

- Teško nam je pao onaj domaći poraz od Dinama 0:5. Pogledali smo se svi u oči i tada počeli ispisivati neku drugačiju priču. Koja ima glavu i rep. I okrenuli smo sve na jednu dobru stranu. No, nije lako. Ispravljamo neke stvari u fazi napada i tada se ruši faza obrane. I tako u krug. Krenuli smo iz jednog minusa u sve, ali sada smo na nuli. Idemo na pravi način obaviti pripreme i krenuti u borbu za drugim mjestom što je konačni cilj. Bit će odlazaka, ali će biti i novih dolazaka. Trebamo svježu krv.